1 лев на ден за курса по плуване на ОДК-Кюстендил
1 лев на ден за курса по плуване на ОДК-Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

За курсът по плуване, организиран от ОДК-Кюстендил ще бъде плащана само входна такса от 1 лв. Той ще се провежда на общинския плаж от 2-12 юли, от 9.00 до 12.30 ч.  Записани за курса са 110 деца, като бройката на желаещите да плуват всяко година се увеличава.

Директорът Бойко Малинов опроверга информацията, че цената ще бъде 2 лв.

"Това е недоразумение, всички прояви на ОДК са безплатни.От бюджета на общината се поемат заплатите на треньорите и учителите, дори се наложи да сключим граждански договори с двама спасители, заради големия брой деца. Имаше предложение от директора на ОП "Ученическо хранене", децата да плащат по 2лв., като ползват шезлонг, чадър и получават всеки ден различна закуска, но ние не го приемаме. Политиката на общината и кмета е изцяло ориентирана към това децата да ползват услугите безплатно", заяви Малинов. Той обоснова минималния вход от 1 лв., с мотива "другите деца, които не са в курса да не се поставят в неравностойно положение".

Курсът по плуване на ОДК-Кюстендил е 10-дневен, без събота и неделя. В него се включват основно деца от началния курс, 1-4 клас, като целта е те да преодолеят страха от водата и да получат начални умения по плуване.