-15 градуса в Кюстендил. Отвориха пътя за Кирилова поляна, затворен е този за Черната скала
-15 градуса в Кюстендил. Отвориха пътя за Кирилова поляна, затворен е този за Черната скала / НИМХ

-15 градуса бе температурата в Кюстендил тази сутрин в 8 ч. Благоевград и Гоце Делчев: - 12 градуса. Най- студено тази сутрин е било в Кнежа и Видин: - 20 градуса. За цялата страна е обявен жълт код за опасно ниски температури. Максималните температури ще са между минус 6° и минус 1°.
Отворен за движение е вече пътя до Кирилова поляна, над Рилския манастир, който бе затворен след първия обилен снеговалеж и навявания в района.
Остават в сила ограниченията за движението за товарни автомобили по пътя Смоличано- Пелатиково, в няколко участъка има пропадане на част от пътното платно. Областна администрация и община Невестино подготвят искане до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за финансиране на геоложки проучвания и ремонтни дейности. В района има свлачищни процеси, паднали са два електрически стълба.
Затворен да движение е и челния път от Ветрен към Раково, който се води републиканска пътна мрежа, но през зимата не се ползва. Този път трябваше да води към граничен пункт "Черната скала" с Македония, идеята, за който не се реализира.