Златен извор за 16-и път в Димитровград
Златен извор за 16-и път в Димитровград / Darik News, архив

За 16-и път Димитровград е домакин на националния фестивал на детската забавна песен на фолклорна основа „Златен извор”. За първи път ще бъде връчена награда „Димитровградско откритие”, за която се конкурират 87 изпълнители. Също за първи път песенният конкурс ще е на открита- на сцената на площад „Поезия” пред бившето кино Дружба, а при дъжд- в театъра.

Конкурсната програма стартира в 9 часа днес. От 17 часа е концертът на миналогодишните победители от "Айс войс център" - Пловдив, а в 17.30 часа - официалното награждаване на най-добрите в „Златен извор” за тази.

На сцената ще се предстевят индивидуални изпълнители и вокални групи в 4 възрастови групи, 3 категории и 4 направления: за забавна песен на фолклорна основа; за нова авторска песен; за нов аранжимент и обработка на българска народна песен, и за "Димитровградско откритие". Голямата награда е за цялостно представяне, а конкурсът е включен в календара на Министерството на културата.

3-членно жури от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив ще оценява днес участниците. Председател е Рада Славинска, а членове: Зоя Микова и димитровградчанинът Георги Шамлиев, който е докторант и преподавател в академията.