Жълт код за силен вятър в област Хасково
Жълт код за силен вятър в област Хасково / Darik News, архив

 

Жълт код за силен вятър е обявен в 18 области на страната за днес, сред които и Хасково. Предупреждението е в сила също за областите Монтанска, Врачанска, София-град, София-област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Шуменска, Добричка, Варненска, Бургаска, Ямболска и Кърджалийска. Ще духа силен югозападен вятър със скорост между 15-20 м/сек, възможни са пулсации и над 20 м/сек. Температури между 9 и 18 градуса, обрачно, с кратки превалявания от дъжд ще е времето в района на Хасково, според прогнозата на синоптиците.

През деня от северозапад на югоизток с умерен и временно силен вятър ще преминава бърз атмосферен процес, с който в почти цялата страна ще превали дъжд. Привечер облачността от запад на изток бързо ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в София около 15 градуса, по крайбрежието на Дунав, където ще има сутрешни мъгли - с няколко градуса по-ниски.

Над планините ще е предимно облачно. Ще превали дъжд, а над 2000 м - сняг. Ще духа силен, по високите части и бурен вятър - през нощта от югозапад, а през деня - от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.

По Черноморието ще бъде с разкъсана облачност, която привечер ще се увеличи и вплътни и главно по южните райони ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса, вълнението на морето ще е 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg