Журналисти към БСП: Не ни превръщайте в пощенски кутии
Журналисти към БСП: Не ни превръщайте в пощенски кутии / netinfo

Четири дни след сесията на Хасковския местен парламент съветниците от БСП огласиха мотивите за отрицателния си вот при гласуването на общинска телевизия на нарочна пресконференция. Според тях създаването й е много добра идея, но тя трябвало да бъде под контрола на Общинския съвет. В случая обаче телевизията ще бъде със статут на общинско предприятие, то е в структурата на общинската администрация и тя няма как да бъде под контрола на Общинския съвет. Ние не сме против създаването на „Хасково - ТВ" и това трябва да се знае от всички, каза ръководителят на групата съветници от БСП Божидар Драганов.

На журналистическите въпроси защо не са казали това на сесията в залата, а сега свикват пресконференции, Драганов каза, че са взели решение, че след като няма да намерят никаква подкрепа, „не е необходимо да вдигаме буря в чаша вода". На друг въпрос сега, към днешна дата, какво ще се промени с тези следсесийни изказвания, Драганов отговори „Не знам".

Някои от репортерите на брифинга днес направо заявиха, че БСП ги използва за пощенски кутии, тъй като не коментира въпросите на сесията в залата, където е мястото за това, а на последващи пресконференции.