Жп надлез край село Сталево ще има
Жп надлез край село Сталево ще има / DarikNews

Жп надлез край димитровградското село Сталево ще бъде изграден, съобщи кметът на общината Стефан Димитров. По информация от администрацията му НК "Железопътна инфраструктура" вече са остойностили проекта и възложили изготвянето му.

На мястото на съществуващия в момента прелез, който свързва жилищната част на с. Сталево и обработваемите му земи да бъде построен надлез, поискаха сталевци в края на миналата година. Те организираха серия граждански протести, първият от които край жп-линията, чийто ремонт за движение на влаковете със средна скорост от 160 км/ч можеше да отреже достъпа им до над 2000 дка ниви. По проекта бяха предвидени два подлеза, но сталевци възроптаха, че те са твърде отдалечени от селото и земеделската техника няма да може да минава през тях.

В подкрепа на исканията им се обявиха кметът на община Димитровград Стефан Димитров и местния парламент, който на заседанието си миналата седмица прие декларация, в която също настоява за решаване на проблема и изграждане на надлез край с. Сталево.