/ Thinkstock/Getty Images

Жена от Димитровград е била задържана за смъртта на 45-годишен мъж, който е бил с множество криминални регистрации за кражби и грабежи, бивш затворник и без постоянен адрес, чийто труп е бил в т. нар. Паркче на шахматистите в близост до ПМГ „Иван Вазов” и Зеленчуковия пазар, където пребивавал от месеци.

В последните повече от 10 дни, той не се хранел, почти не пиел вода, а основно алкохол и то спирт, разказват запознати.

Полицията разследва убийство в Димитровград

Мъжът е родом от село Черногорово и преди 2 години, след поредния пиянски запой, подпалил с незагасена цигара завивката в леглото си там, при което получил тежки изгаряния на краката.

Заради липсата на адекватно лечение е получил и сериозни възпаления, поради което е бил трудно подвижен и с патерици. Въпреки многобройните опити да бъде настанен в социален център, отказвал да напусне мястото, което обитава пред бившия тото-пункт до паркчето и предпочитал живота на клошар, разказаха запознати.

В събота вечерта през паркчето минавали мъж и жена, с които Недялко започнал свада. Жената, с която имали и стари пререкания, се нахвърлила върху него с ритници след разменени груби реплики. Вследствие на причинената телесна повреда мъжът е починал.

Жената е била задържана за 24 часа, а впоследствие настанена в психиатрична болница, като диагнозата, с която е приета, е параноидна шизофрения.

По разказите на запознати след алкохолен запой не за първи път тя проявявала агресия, този път завършила фатално за 45-годишния мъж.