Земеделците на Пинчев: Когато БСП управлява, мутрите надигат глава
Земеделците на Пинчев: Когато БСП управлява, мутрите надигат глава / netinfo
“Когато БСП управлява България, мутрите надигат глава”, обявиха след скандалния национален конгрес на БЗНС хасковските участници във форума. След бомбените заплахи и опитите за преврат срещу ръководството на предишни конгреси, този път за възможни проблеми предварително в писмо е бил предупреден лично вътрешният министър Михаил Миков, полицията обаче безучастно наблюдавала нахлуването на “бургаски мутри” и “ямболски цигани” с фалшиви делегатски карти в НДК, съобщи областният лидер на земеделците в Хасково Мирослав Василев. Той обяви, че БЗНС ще поиска от парламентарната трибуна Михаил Миков да обясни поведението на органите на реда.

Според хасковските делегати на конгреса, по силата на устава от две години Николай Ненчев не е член на БЗНС, тъй като на изборите за евродепутати е работил за различен от официалния земеделски кандидат.

В новия Управителен съвет на БЗНС, с главен секретар Георги Пинчев, влизат четирима хасковски представители, за четвърти път за член на Постоянното земеделско присъствие е избран областният лидер Мирослав Василев.

На парламентарните избори догодина БЗНС ще се яви в коалиция с партии, които до сега не са участвали в управлението на страната. Да бъдат гости на националния конгрес са били поканени лидерите на част от възможните земеделски партньори. Заради скандала обаче Бойко Борисов, Волен Сидеров и Яне Янев не успели да влязат и останали пред вратите на НДК.

Част от коментара на областния земеделски председател Мирослав Василев за националния конгрес на БЗНС чуйте в прикачения файл