Здравен медиатор търсят с конкурс в Димитровград
Здравен медиатор търсят с конкурс в Димитровград / DarikNews, архив

Здравен медиатор търсят с конкурс от сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори” в партньорство с община Димитровград по проект проект  „Заедно за по-добро здраве, за нас, от нас” по Европейската програма за партньорство в общността на Глаксо Смит Клайн – „Подобряване на здравния статус на ромските общности в Централна и Източна Европа”. 31 януари 2013 г. е крайният срок за подаване на документите в деловодството на община Димитровград.

Завършено средно образование, принадлежност към местна уязвима етническа общност, познаване на здравните и социалните й проблеми, владеене езика на общността и организационни и комуникативни умения са зададените изисквания. Пакетът документи за кандидатстване включва: автобиография, мотивационно писмо, копие от диплома за завършено средно образование и заявление по образец.

Конкурсът ще протече на два етапа- по документи и интервю с допуснатите до втория, което е насрочено за 15 ч. на 7 февруари 2013 г. в залата на 2 етаж в община Димитровград. Краткото описание на длъжността „Здравен медиатор” включва: работа с клиенти и подпомагане на незапознатите със здравната система за получаване на достъп до здравни заведения, посредничество между уязвими групи със здравни и социални служби, подпомагане при попълване на различни документи и участие в организиране на здравни профилактични мероприятия за повишаване на здравната култура.