Завишиха глобите за неправилно паркиране
Завишиха глобите за неправилно паркиране / netinfo

От 15 на 50 лева се увеличават глобите с фиш за неправилно паркиране и паркиране в забранени зони, реши на днешното си заседание Общински съвет – Хасково. Нарушителите ще дължат 50% от тази стойност, ако платят санкцията в едноседмичен срок от издаването на фиша.

Местните парламентаристи гласуваха и новата численост и структурни промени в Общинско предприятие – Общинско лесничейство. Прие се допълнение от кмета Георги Иванов за съставяне на поименен списък с правата и задълженията на всеки служител в предприятието.

Предложението си градоначалника мотивира с достигнала до него информация, че бивши служители на предприятието са уверявали хора, че могат да ги снабдят с дърва, като са се опитвали и да искат пари за това.

В началото на заседанието постъпи извънредна докладна от ГЕРБ, която беше оттеглена. Тя касаеше предложение за създаване на регистри за общинска собственост, с подробна информация за извършени сделки с общинска собственост, които да бъдат публикувани в интернет страницата на администрацията.