Затвориха бул. Оборище в Димитровград. Довършват Водния цикъл
Затвориха бул. Оборище в Димитровград. Довършват Водния цикъл / DarikNews

Затворен за движение на автомобили е участъкът от димитровградския бул. Оборище от кръстовището с бул. Христо Ботев до пресечката с ул. Любен Каравелов. Днес започна подготовката му за завършване на водния цикъл, чието изпълнение спря заради неразплатените от оперативна програма ”Околна среда” над 5.5 млн. лв.

С вътрешен безлихвен заем за собствена сметка община Димитровград ще доизгради канализационната мрежа в този участък на ул. Оборище, за да поема дебита от водосбора по бул. Хр.Ботев, който за около месец няколко пъти бе под вода. Там, където новата канализация влиза в старата се получава своеобразна тапа, тя не може да поеме цялата вода при пороен дъжд и започва да връща. Със завършването на този участък от бул. Оборище наводненията в къщите на хората от бул. Христо Ботев при проливни дъждове трябва да спрат, коментира кметът Иво Димов. Решението за това бе взето на спешна среща с фирмата- изпълнител на т. нар. воден проект, която той инициира в събота.

Затвориха бул Оборище в Димитровград Довършват Водния цикъл
netinfo

 

Комисия от администрацията му още в неделя започна да описва щетите в домовете на хората и състоянието на наводнените в петък вечер помещения. От днес предприемаме и мерки за дезинфекция в мазета и приземни етажи, където е било наводнено, съобщи още димитровградският кмет.