Защо д-р Близнаков трябва да остане
Защо д-р Близнаков трябва да остане / netinfo
Защо д-р Близнаков трябва да остане
64595
Защо д-р Близнаков трябва да остане
  • Защо д-р Близнаков трябва да остане

Три нови отделения, 100 души новоназначен медицински персонал, 26% ръст на заплатите, почти 18 млн.лв. оборот на година и три пъти по-малко задължения. Така изглежда Хасковската болница, след като за нея започна да се грижи тандемът Митрев-Близнаков. Отчет за дейността на здравното заведение представи днес изпълнителният директор д-р Славчо Близнаков.

Хората, лекувани в болницата през 2012 година, са с три хиляди повече спрямо предходната година. Една от гордостите на Областната болница е звеното за инвазивна кардиология, което всеки месец спасява животи, като само през месец май в отделението са лекувани 31 инфаркта. Хасковската болница е единствената в страната, която не иска доплащане от пациентите за поставяне на медикамент-излъчващ стент при лечение на инфаркт.

Уникално е и възстановяването на спешно отделение, в което през 2010 година имаше само един щатен лекар. Сега спешното е с реанимационна зала, хирургичен кабинет, кабинети за неотложна помощ, включително детски, кабинет към рентгена и отделно филиал на клинична лаборатория. В болницата вече няма отделение с първо ниво на компетенстност, всички са над това ниво, като две от отделенията са с трето ниво на компетентност.

Рязко спадат и задълженията на болницата. Докато през 2010 година те са били 4,5 млн.лв. сега са в размер на 1 млн. и 700 хил. лв. Болницата няма задължения към Общината за местни данъци и такси. До края на този месец ще бъде погасен дългът към ВиК, който беше в размер на 145 000 лв. Средната брутна работна заплата на лекарите в болницата от 984 лв. през 2010 година сега е нараснала до 1 575 лв.

Докторите Митрев и Близнаков поеха болницата през септември месец 2011 година и това, което обещаха тогава, присъства в отчета като свършена дейност днес. Чуйте го в приложения файл: