Започват празниците на Любимец
Започват празниците на Любимец / Община Любимец

Тържествата по повод 45 години от обявяването на Любимец за град стартират от днес и ще продължат до 30 август включително. В 18 ч. днес ще бъде открита изложбата “Любимец в багри” на Арт клуб “Креатив”  и младите таланти Емил Тенев и Габриела Тръндева, а за 19 ч. програмата предвижда в градския парк детско шоу “Любимецът на децата“ с Бате Енчо.

Среща-разговор с местни автори и награждаване на победителите от литературния конкурс “Обичам те, Любимец” са насрочени за 19 ч. утре в лятна градина „Фантазия“.

Благодарствен молебен с благословия за община Любимец ще бъде отслужен от 18 ч. на 27 август в църквата “Св. Успение Богородично”. Половин час по-късно на площад „Трети март” е организирана церемония по засаждане на дърво, като ще свири духов оркестър “Костадин Манов“-Свиленград. За 19 ч. в зала „Любимец” е свикана тържествена сесия, която е сред акцентите в празничната програма.

Тържествата продължават от 19 ч. на 28 август с фото изложбата “Усмивки от Любимец” на Васил Николов и Георги Стратиев. Тя ще бъде подредена във фоайето на НЧ “Братолюбие - 1884”. От 21 ч. прощад „Трети март” ще е сцена на лятно парти с мото “Звезди под звездите”, в което ще участват DJ Живко Микс и Жоро Любимеца. Площад “Трети март”

На 29 август от 20 ч., отново на площад „Трети март”, е концертът на фолклорен ансамбъл “Елика” от Пловдив, Славка Калчева и Милко Калайджиев.

Празненствата в Любимец приключват на 30 август от 20ч. пак на площад „Трети март” с концерт на благоевградския ансамбъл “Пирин”, рок група “Сигнал” и тържествена заря.