Започна ХІV-я Национален фестивал на камерния танц в Хасково
Започна ХІV-я Национален фестивал на камерния танц в Хасково / Дарик радио-Хасково

14-то издание на Националния фестивал на камерния танц стартира днес в Хасково. Близо 500 танцьори от 10 области на страната пристигат, за да се включат в танцовото състезание, което ще е на сцената в Младежкия център.

234 танца ще представят общо 43 формации в трите фестивални дни- до 8 май включително. 4 са възрастовите групи и направленията за професионалисти и непрофесионалисти: български народни, класически, характерни и съвременни танци.

Председател на 3-членното жури е д-р Татяна Соколова, която от 10 часа утре ще води и „Работно ателие” по съвременни танци. За участие в него вече са се записали близо 30 участници във фестивала. Той започна от 16 часа днес с българските народни танци. Утре конкурсната програма продължава с разделите за характерни и съвременни танци, а на 8 май завършва с класически танци.

Започна ХІVя Национален фестивал на камерния танц в Хасково
netinfo

Най-добрите във всяка възрастова група ще получат отличия, а всички формации- грамоти за участие. И тази година наградата за цялостно представяне е Купата на кмета на община Хасково.

 

Входът за трите фестивални дни е свободен. Фестивалът е включен в програмата на Министерството на културата и тази за закрила на деца с изявени дарби на община Хасково.