Безплатни курсове по програмиране в 28 града в страната
Безплатни курсове по програмиране в 28 града в страната / ThinkStock/Getty Images
За втора поредна година димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“ ще е домакин на безплатния подготвителен курс по програмиране за начинаещи, организиран от Софтуерния университет-София. Той ще се проведе в продължение на 8 съботи, от 6 октомври до 24 ноември, в читалнята, информират от библиотеката.

В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като курсът завършва с практически изпит. Участието в обучението не изисква предишен опит и не поставя възрастови ограничения. Желаещите могат да избират между две форми на обучение – присъствена или онлайн, уточняват от димитровградската библиотека.

Кандидатстването вече стартира онлайн на сайта на Софтуерния университет и ще продължи до 27 септември. Одобрените трябва да направят своята регистрация до започването на курса или най-късно на 6 октомври в заемната за възрастни, информират още от библиотеката в Димитровград.

Първият такъв курс в Димитровград се проведе през октомври миналата година, като градът и Хасково бяха сред 38 в страната, където СофтУни организира безплатни обучения по основи на програмирането. През 2017 г. Софтуерният университет е провел 150 обучения, през които са преминали над 50 000 участници.

Курсовете, които стартират от октомври тази година, ще се провеждат в 36 български градове, сред които отново е и Хасково