Заместник-кметът Милена Трендафилова се завърна от визита в побратимения Витебск
Заместник-кметът Милена Трендафилова се завърна от визита в побратимения Витебск / Община Хасково

Заместник-кметът на община Хасково Милена Трендафилова се завърна от официално посещение в побратимения на Хасково белоруски град Витебск. Тя участва в среща с председателя на витебския градски изпълнителен комитет Виктор Николайкин. Той благодари на Трендафилова за оказаната чест да присъства на празника и подчерта, че разчита на добрите връзки между двата града. Заместник-кметът на Хасково подчерта важността на подобни контакти както  в сферата на културата така и в икономиката.

Трендафилова проведе още редица срещи с представители на градския изпълнителен комитет, по време на които бе договорено разширяване на сътрудничеството.

Заместниккметът Милена Трендафилова се завърна от визита в побратимения Витебск
netinfo

Витебск е град- център на културата във Беларус и там се организират множество фестивали, като най-значителен е международният културен фестивал „Славянски базар“. В града има множество вокални и танцувални школи на много високо ниво, които биха могли да участват в провежданите в Хасково фестивали, посочи Милена Трендафилова.

Витебск е с традиции в леката промишленост, а в Беларус са познати някои от най-добрите хасковски машиностроителни фирми.

 

Милена Трендафилова присъства и на ритуала за откриване на паметник на княз Александър Невски  и откриването на паметна плоча  на улицата, където е било ателието на художника Марк Шагал, роден и израснал във Витебск.