Задържаха харманлийци за кражба на кабел и лаптоп
Задържаха харманлийци за кражба на кабел и лаптоп / DarikNews, Архив

Четирима харманлийци са задържани в полицейското управление на Тополовград при опит за кражба на кабел. Още двама от групата са установени и са в процес на издирване, уточняват от областна дирекция „Полиция”-Хасково.

В 2,50 часа вчера били задействани обекти на БТК, охранявани със СОД, при което на място били изпратени автопатрули, предприели обход. Те установили опит за кражба от разпределителни шахти на кабел с оловна обвивка и кабел с ПВЦ на улиците „Младежка” и „Мусала” в града. До шахтите били намерени отрязани около 90 метра кабел, метална щанга тип „кози крак” и въже. В близост до мястото били открити и 2 леки автомобила, собственост на крадците. След няколко часа четирима от тях- на възраст 39 г., 23 г., 36 г. и 33 г., са задържани, а двама техни съучастници са в процес на издирване. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

 

За кражба на лаптоп от частен дом в харманлийския ЖК „Дружба” е задържан и 32-годишен от града. Местните криминалисти установили, че познатият им с подобни прояви мъж е задигнал преносимия компютър в края на миналия месец. Образувано е досъдебно производство.