Задържаха четирима от ДАА за подкупи
Задържаха четирима от ДАА за подкупи / Dariknews.bg, архив
Задържаха четирима от ДАА за подкупи
82819
Задържаха четирима от ДАА за подкупи
  • Задържаха четирима от ДАА за подкупи

Окръжната прокуратура в Хасково ръководи разследване срещу служител на Областен отдел „Автомобилна администрация“ в Хасково, че в Свиленград поискал и приел подкуп, съобщават от Главна прокуратура. Производството е образувано въз основа на данни, съдържащи се в справка на Териториална дирекция „Национална сигурност" - Хасково, образувана по сигнали за извършвана корупционна дейност от служители на Отдела.

На 18-и ноември служители на МВР и ДАНС, под ръководството на Окръжна прокуратура  - Хасково, са провели специализирана полицейска операция. В резултат на извършените действия по разследване, претърсване, обиск и изземване по отношение на лицата, в служебните и личните им автомобили и домовете им, са се събрали доказателства за извършени престъпления. Задържани са четирима служители на автомобилната администрация - Даниел Х., Вихър В . , Константин В., Димитър М.

По време на операцията са иззети значителни суми в лева и чуждестранна валута, благородни метали и документи. Разпитани са пред съдия свидетели, които потвърждават искане и получаване на подкуп от длъжностните лица.

Днес по обяд на съвместна пресконференция на МВР и прокуратурата наблюдаващият прокурор Павел Жеков съобщи, че двама от задържаните са искали от шофьори на товарни автомобили по 20 евро, за да не ги проверяват. В кашон до служебната им кола била открита кутия от цигари с 300 евро в нея. След разследване са били задържани и другите двама със сходна сума в къщите им.

По случая са разпитани 7 шофьори на товарни автомобили. Досъдебното производство е образувано по сигнал за системна дейност, каза още Павел Жеков.

В момента четиримата са с полицейско задържане от 24 часа. Предстои повдигане на обвинения.

В звуковия файл чуйте окръжния прокурор на Хасково Иван Стоянов, наблюдаващия прокурор по случая Павел Жеков и директора на Областната дирекция на МВР комисар Ангел Цанков: