Забраняват се общинските водни обекти за плувни и водни спортове
Забраняват се общинските водни обекти за плувни и водни спортове / netinfo

Забранява се водните обекти - общинска собственост, които не  са отдадени за стопанисване на други структури, организации или отделни физически лица, да бъдат използвани за плувни и водни спортове - както на групи, така и от отделни лица за къпане и плуване. Заповедта е на кмета на Община Хасково и е в изпълнение на разпоредбите на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяване на водните площи.

Ползвателите, организации или отделни физически лица, стопанисващи водни обекти - общинска собственост, да  въведат в стриктно изпълнение мярка за забрана ползването им за същата цел, освен ако не са обезопасени съобразно изискванията за съответния воден обект и не са го регистрирали за целта съобразно изискуемите условия.
Задължават се кметовете на кметства и кметски наместници от Община Хасково незабавно да предприемат действия за сигнализиране чрез поставяне на забранителни табели на видими места по бреговите ивици и рискови участъци от водните обекти, се казва още в заповедта на градоначалника.