Взривиха парфюмерия в центъра на Хасково, собственост на съветника Шалапатов
Взривиха парфюмерия в центъра на Хасково, собственост на съветника Шалапатов / netinfo
Парфюмерия в центъра на Хасково бе взривена тази нощ. Магазинът се намира до централното джамийското настоятелство в града и е собственост на семейството на общинския съветник Димитър Шалапатов.

Бомбата е изпочупила витрината, оборудване и продукция в магазина. Щети са нанесени и на съседни търговски обекти, чиито прозорци са потрошени. Именно това обосновава предположението, че се касае за взрив, който е с малка мощност и за сплашване.

Точно пред магазина се вижда огромен къс бетон, изхвърчали тухли и мазилка. Няма съобщение за пострадали лица, а сигналът за атентата е подаден в полицията около 4 часа тази сутрин.

В момента районът е отцепен за преминаване. Чакат се специалисти по взривовете от София, които да изяснят ситуацията.

Пред Дарик радио Димитър Шалапатов, който е председател на Тракийското дружество, призова прокуратурата да си свърши работата и да намери виновника за стореното. Той директно обвини кмета и областната управителка за случилото се, припомни как преди година бе запалена колата му. Той е един от най- често конфронтиращите се с решения на местния парламент общински съветници. Оплака се, че именно заради такива проблеми в момента се намира в болница.

Като тероризъм определи случилото се председателят на общинския съвет Димитър Велев. Той също бе на мястото на взрива тази сутрин.