Взрив на газовата бутилка на такси е убил двамата край Харманли
Взрив на газовата бутилка на такси е убил двамата край Харманли / netinfo

Катастрофата край Харманли, при която загинаха двама мъже най-вероятно е причинена зарада движение с несъобразена скорост при мокра пътна настилка.

Стана ясно, че таксиметров автомобил, пътуващ от Свиленград в посока Хасково се е блъснал в дърво. Шофьорът е загубил контрол на десен завой до разклона за с. Поляново.При удара се къса газовата бутилка с метан, врязва се вътре в колата и се възпламенява. Изгорели са шофьорът на таксито, мъж пътуващ на предната седалка, а жената, стояла на задната седалка е оцеляла. Състоянието й обаче е тежко.  Заради катастрофата е затруднено движението по пътя Харманли-Хасково.

Движение с несъобразена с мокрия път скорост вероятно е причина и за другата тежка катастрофа, станала на пътя между Хасково и Димитровград този следобед. По първоначални данни, автомобилът, в който са пътували двамата загинали при този инцидент мъже, е навлязъл в другото платно, по което се движат автомобилите от Хасково за Димитровград, и челно се е блъснал в "Ауди" движещо се там. При тази катастрофа бяха тежко ранени четирима души.