Възстановяват отделението по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ?
Възстановяват отделението по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ? / netinfo
Възстановяват отделението по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ?
47119
Възстановяват отделението по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ?
  • Възстановяват отделението по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ?

Имаме намерение да възобновим дейността на едно много важно за цялата област отделение в МБАЛ - Хасково - това по физиотерапия и рехабилитация, заяви в студиото на Дарик изпълнителният директор на здравното заведение д-р Славчо Близнаков. Той добави, че предишните месеци използваемостта на болницата е била между 65 и 75 процента, а сега е над 80 процента.

Надявам се през декември да имаме 8 лекари с призната специалност по анестезиология и реанимация, при положение че когато заех ръководния пост в болницата, те бяха двойно по-малко, каза още д-р Близнаков.

Над 5 милиона са дълговете на хасковската болница. Тенденцията е те да бъдат изплащани бавно, постепенно, според финансовите възможности и приходите на здравното заведение. Продължаваме да намаляваме и просрочените задължения, и общите дългове, каза шефът на МБАЛ. Той съобщи, че болницата е подала проект към здравното министерство за около 3 милиона лева, който, ако бъде одобрен, ще се превърне в добра инвестиция в образна апаратура. Засега обаче нямало яснота дали това ще се случи. Нашият проект влиза в сметките на здравото министерство, но не се знае дали предложеният от него бюджет ще бъде одобрен.

Стараем се да подобрим организацията на здравеопазването не само в болницата, но и в цялата област. Освен договора, който сключихме със свиленградската болница, вече имаме такъв и с тази в Любимец, а още утре ще проведем срещи с болничните шефове в Димитровград и Тополовград, заяви д-р Славчо Близнаков.

Още от интервюто с д-р Славчо Близнаков и колегите му д-р Теньо Тянков и Ангел Недев - чуйте в прикачения звуков файл: