Връчват на Калин Врачански Любимец 13
Връчват на Калин Врачански Любимец 13 / netinfo
Връчват на Калин Врачански "Любимец 13"
51629
Връчват на Калин Врачански "Любимец 13"
  • Връчват на Калин Врачански "Любимец 13"

Калин Врачански ще получи тази вечер наградата на димитровградската театрална публика "Любимец 13". Церемонията ще бъде веднага след финала на постановката "Смях в залата", с която в общинския театър "Апостол Карамитев" гостува хасковският "Иван Димов". Любопитна подробност е, че режисьор е миналогодишния носител на приза "Любимец 13" Асен Блатечки.

Димитровградската публика избра Калин Врачански за ролята му на Д'Артанян в спектакъла "Тримата мускетари" на театър "София". Това е единствената в България награда, определяна от зрителите, които в продължение на години попълват анкетни карти, в които оценяват актьорите от гостуващи на димитровградска сцена постановки.  Учредена е през 2006-а в памет на патрона на театъра в Димитровград - Апостол Карамитев. Досегашните носители на “Любимец 13” са Валентин Танев, Ивайло Христов, Камен Донев, Христо Мутафчиев и Асен Блатечки.

Още за "Любимец 13", предстоящата на 27 март среща с проф. Светослав Овчаров, прожекцията на документалния му филм за големия български режисьор Любен Гройс "Възстановителна репетиция" и защо в Димитровград обявиха март за месец на театъра чуйте в звуковия файл от ВрИД директор на общинския "Апостол Карамитев" Тодор Боянов.