Времето остава облачно и дъждовно
Времето остава облачно и дъждовно / Darik News, архив

Облачно и дъждовно ще е и днес времето в Хасковско, според синоптичната прогноза. Привечер и през нощта се очакват и по интензивни валежи. Вятърът през деня ще е слаб от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса. Максималните температури ще бъдат между 6 и 10 градуса.

До вечерта валежите ще обхванат цялата страна. През нощта по високите западни полета и на места в Предбалкана дъждът ще започне да преминава в сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход; минималните ще са от 1-2 градуса - в северозападните, до 6-7 градуса - в югоизточните райони; максималните, в повечето места, ще са между 3 и 8 градуса, съобщава НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще се понижи още и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

Във вторник времето ще бъде облачно, с валежи, на места - интензивни. В Предбалкана и по високите полета на Западна България ще вали сняг, а в останалата част от страната - дъжд. Ще духа до умерен север-североизточен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат 0 и 5 градуса, а максималните - от 1-2 градуса в северозападните, до 8-10 градуса - в югоизточните райони. В сряда валежите ще спрат, най-късно в Североизточна България. Вятърът ще се ориентира от северозапад.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg