Времето: Облачно с дъжд и гръмотевици
Времето: Облачно с дъжд и гръмотевици / Darik News, архив

В сутрешните часове над източните райони от страната ще има по-значителна облачност, която бързо ще намалее и над страната ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Облачно с дъжд и гръмотевици и температури от 21 до 33 градуса ще е времето в района на Хасково, според синоптичната прогноза.

В Източна България ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса, в София - около 29, съобщиха от НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време, около и след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23 градуса, на 2000 метра - около 16.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има по-значителна облачност, а в следобедните купеста, но ще остане почти без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат около 28-29. Температурата на морската вода е 25 - 26. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg