Времето днес: Ясно и слънчево
Времето днес: Ясно и слънчево / Darik News, архив

 

Днес времето ще бъде ясно, предимно слънчево. За района на Хасково с температури от -3 до 14 градуса и тих вятър. В котловините на Югозападна България ще се образуват сутрешни мъгли, а в следобедните часове ще се появи разкъсана висока облачност. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от север- северозапад. Минималните температури между ще са минус 2 и 3 градуса, по Черноморието до 4-7 градуса, максималните - предимно между 10 и 15 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане значително по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 8-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по билата умерен запад-югозападен вятър. Ще бъде топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 13 градуса, на 2000 метра - около 7.

В петък и събота от северозапад, в Източна България от север ще проникне студен въздух и температурите слабо ще се понижат. Минималните ще са между 0 и 5 градуса, а максималните - между 7 и 12. Ще има разкъсана облачност, предимно значителна над Северна България и източните райони, но вероятността за валежи е малка.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg