Военното министерство дължи такса смет за четири имота в Хасково?
Военното министерство дължи такса смет за четири имота в Хасково? / netinfo

Над 54 500 лева такса смет за имота си на улица „Булаир” в Хасково, който е частна държавна собственост и суми, които би трябвало да бъдат платени за имотите на улица „Стара планина” и булевардите „Раковски” и „Васил Левски” за периода след 1 януари 2002 година дължи на община Хасково военното министерство. Трите обекта - танково и пехотно поделения и Щаба на дивизията обаче изобщо не са декларирани, съобщи директорът на дирекция „Общински приходи” Димо Маринов по повод получено от министерството остро писмо срещу отказа на общинска администрация да издава данъчни оценки на военните имоти. При евенуална продажба на имотите, купувачите по закон не са задължени да плащат дълговете на предишния собственик и общината би изгубила сериозни суми, коментира Маринов.

Той подчерта, че община Хасково безотказно издава данъчни оценки за апартаментите, собственост на военното министерство. За обектите си на улица „Дунав” и улица „Ком”, които са декларирани като публична държавна собственост министерството на отбраната не дължи имотни данъци. Таксата смет е платена.

Мотивите си за отказаните данъчни оценки община Хасково е изпратила в официално писмо до министерството. След писмото военното ведомство е изчистило само натрупания от 2005 година имотен данък на стойност 8 492 лева за обекта на улица „Булаир”.

Каментарът на Димо Маринов чуйте в прикачения файл