ВМРО-НИЕ може да участва самостоятелно на изборите в Хасково
ВМРО-НИЕ може да участва самостоятелно на изборите в Хасково / netinfo

Не е изключено ВМРО-НИЕ в Хасково да излезе със самостоятелен кандидат на предстоящите месни избори, стана ясно днес. Това е единият вариант, а другият - подкрепа за кандидат, който отговаря на условията на организацията. В момента войводите преговарят с Тракийското дружество и БЗНС - Пинчев и до 15 март ще излязат с ясна позиция относно участието си в местния вот.

На брифинг в Хасково лидерът на организацията Петко Атанасов отново повтори заканата си, която отправи по-рано днес в Пловдив, че подава сигнал до главния прокурор Борис Велчев с настояване за пълна проверка на дейността на трите електроразпределителни дружества в страната. Атанасов заяви, че няма никакви икономически обосновани причини за повишаването цената на електроенергията.

Петко Атанасов припомни прогнозите на организацията, направени през лятото на миналата година в Хасково, че България ще изгуби над милиард и 200 милиона от контрабанда на цигари - невнесен акциз, неплатено ДДС и други данъци и това се оказало точно така. Подобни акции като разбиването на нелегалната фабрика за производство на цигари преди няколко дни, за мен не е успех. Това е лекуване на последствията, а не премахване на първопричината, каза още Атанасов. Той добави, че икономическия ефект от това е крайно отрицателен за България, поради две причини: контрабандата продължавала и съответно загубите за държавния бюджет, и на второ място - правели се скъпоструващи операции на МВР.