ВМРО-БНД в Патриотичен фронт ще се бори за депутатски мандат от Хасковско
ВМРО-БНД в Патриотичен фронт ще се бори за депутатски мандат от Хасковско / DarikNews
ВМРО-БНД в Патриотичен фронт ще се бори за депутатски мандат от Хасковско
74128
ВМРО-БНД в Патриотичен фронт ще се бори за депутатски мандат от Хасковско
  • ВМРО-БНД в Патриотичен фронт ще се бори за депутатски мандат от Хасковско

Един депутатски мандат от Хасковско да вземе от ДПС е целта на ВМРО-БНД в предстоящите извънредни избори. На тях те ще се явят в общ патриотичен фронт с НФСБ и още няколко патриотични организации. Това съобщи на пресконференция в Хасково заместник-председателят на организацията и евродепутат Ангел Джамбазки. До няколко дни предстои да подпишем споразумението с НФСБ.Очакваме да се присъединят и други, по-малки политически, студентски, неправителствени организации, за създаването на общ патриотичен фронт, като целта ни е да обединим националния вот и да изхвърлим не само от властта, но и от обществено-политическия живот изобщо антиконституционната и антибългарска партия ДПС, каза още Джамбазки. Той посочи, че не възнамерямат да водят разговори с Волен Сидеров, чийто „златен пръст се превърна в среден за неговите избиратели с подкрепата за това правителство, доминирано от ДПС", като вратите на бъдещия патриотичен фронт са „широко отворени за симпатизанти на партия „Атака".

ВМРОБНД в Патриотичен фронт ще се бори за депутатски мандат от Хасковско
netinfo

Възстановяване на държавността, спешни мерки за решаване на проблема с демографската криза и този с „битовата етническа престъпност" са акценти от платформата ни, която на по-късен етап ще представим в завършен вид, посочи Ангел Джамбазки. Трябва да се справим с демографския проблем и онази част от хората, които, верни на своя древноиндийски произход не плащат данъци и осигуровки, а смятат, че социалните помощи са заплата заради произхода им, допълни той.

В Хасково Джамбазки коментира и приоритетите в работата му, като евродепутат. Твърде е вероятно да предложим българския еврокомисар да поеме и ресора миграция, предвид новата сериозна бежанска вълна, която се очертава с „напрежението и насилието" в Ирак, Либия, Сирия, ивицата Газа и Украйна, посочи той. Според Ангел Джамбазки обаче, дискусионен е въпросът дали, ако българският еврокомисар получи ресор „Външна политика", страната ни няма да бъде използвана за острие на русофобията, което не е нашият национален интерес, посочи още той. Чуйте го в приложения файл.  

В пресконференция днес участваха още координаторът на ВМРО-БНД за Хасково и Стара Загора Антон Андонов, както и общинските председатели на организацията в областния град и Димитровград.