/ Областна администрация Хасково
Пловдивският митрополит Николай отслужи тъжествена света литургия в Хасковската катедрална църква „Успение Богородично“. Стотици миряни се молиха заедно с Владиката за здраве, благополучие и мир.

Светата литургия бе съпътствана и от освещаване на църквата след ремонта. „Светъл божи дом, който представлява рая тук на земята“, така митрополит Николай определи най-старата хасковска църква.

В края на словото си Владиката благодари лично на един от най-активните настоятели на храма леля Иванка. Той й пожела да бъде здрава, да е все така настоятелна и да брани вярата христова.

Специални благодарности митрополитът отправи към настоящия архиерейски наместник отец Георги. А искрената благодарност на владиката заслужи отец Антоний.

„Един 90-годишен млад човек, който енергично, ревностно и всеотдайно отдаде живота си за дома господен и за вярата. Твоят пример е вдъхновение за всички ни“, с тези думи митрополит Николай благодари на отец Антоний, съобщават от Областна администрация-Хасково.

Негово Високо преосвещенство бе посрещнат в храма от областния управител на Хасково Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов и председателят на Общински съвет-Хасково Таня Захариева.