ВК Раковски посреща ЦСКА в зала Младост
ВК Раковски посреща ЦСКА в зала Младост / Община Димитровград

За първия си домакински мач от пролетния дял на женската волейболна лига ВК "Раковски"-Димитровград днес посреща отбора на ЦСКА. Срещата е от 17 ч. в спортна зала „Младост”, е входът е свободен. След финала й всички зрители ще могат да се включат в томболата с предметни награди, осигурени от Община Димитровград.

Женският отбор на "Раковски" (Димитровград) е дебютант в първенство по волейбол на НВЛ-жени „Демак+“. Във втория полусезон продължава без нови попълнения. Още при старта в състава бяха привлечени състезателки на пловдивския клуб „Марица”. През първия полусезон тимът записа 3 победи и 5 загуби, с което заема шесто място във временното класиране с 8 точки. Днес е първата среща след подновяването на сезона след зимната пауза.

Треньорът и президент на ВК "Раковски" Петър Ташев счита, че на този етап не са необходими нови попълнения. Това е дебютен сезон и трупаме опит. По-големи цели ще гоним за следващата година. За нас най-важното е, че общината в Димитровград стои твърдо зад нас и имаме нейната подкрепа. За този сезон гоним шесто място в шампионата. Това ще е една добра основа за бъдещо развитие, а ние смятаме да развиваме женския волейбол в Димитровград, коментира Петър Ташев.

В зала „Младост” днес преди срещата ще продължи и стартиралата вчера в езиковата гимназия на Димитровград благотворителна акция в подкрепа на юношата на националния отбор по футбол и ЦСКА Павел Головодов. Във фоайето на гимназията четирима възпитаници на училището поставиха урна за събиране на дарения, която ще остане там и в понеделник, а днес, за волейболния мач на местния „Раковски” с ЦСКА, ще бъде в спортната зала.

 

Целта е събирането на средства за лечение на бащата на Павел и Даниел Головодови - Георги Головодов, който е диагностициран с рак и се нуждае от спешно лечение. Той е единствен родител на двете момчета, след като преди година майка им си отива от коварното заболяване.

 

Инициатори на акцията в Димитровград са Александър Славов от 12А, Теодор Стоянов, Цвятко Цветков и Владимир Венков от 10А на ЕГ „Д-р Иван Богоров”.