Виктория Бобева пета на европейското по борба за девойки
Виктория Бобева пета на европейското по борба за девойки / DarikNews, архив

Пета в европейското първенство по борба за юноши и девойки е димитровградчанката Виктория Бобева, съобщават от СКБ „Димитровград”. Това е добро класиране за Виктория Бобева в първенството на континента, като държим да отбележим все пак, че Вики е за първа от общо трите години, през които има право да се състезава в тази възраст и е доста по-лека от съперничките си, коментират от спортния клуб.

В първи кръг Виктория убедително преодоля с технически туш Лалин Ноелиа от Испания. Във втория се изправи срещу много силната физически световна шампионка за кадетки Жанет Немет от Унгария и отстъпи по точки. Достигането на унгарката до финала позволи на нашето момиче през репешажи да търси път до медалите. Отлична победа по точки над белорускинята Алексейнак й позволи да се бори за бронзов медал срещу Татяна Морозова от Русия. С победа по точки /5:2/  Морозова спечели третото място, а за Вики остана петото, разказват от СКБ „Димитровград”.

Само преди месец рускинята игра финал в шампионата на Русия за жени и загуби от титулуваната Букина. Европейска шампионка в кат. 72 кг стана азербайджанката Сабира Алиева, с която през тази година Виктория Бобева си размени по една победа на турнира "Дан Колов" и европейското за жени в Грузия.


Димитровградчанката е със съществен принос за големия успех на българския национален отбор. Девойките ни са трети в отборното класиране на европейското първенство в Скопие с резултат от 49 точки. Първи са рускините с 59 точки, следвани от отбора на Украйна с 57.