Венцислав Илиев от Хасково е вторият късметлия в играта на данъчните
Венцислав Илиев от Хасково е вторият късметлия в играта на данъчните / НАП-Хасково

Венцислав Илиев от хасковското СОУ „Васил Левски“ е вторият късметлия в играта  от образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“. Венцислав е ученик в 8 клас и участва в надпреварата от самото й начало. Наградата му – нов електронен четец с 6-инчов размер на екрана му бе връчена от директора на офиса на НАП в Хасково Петър Кръстев, който му пожела да прочете стотици приключенски книги с него. Над 200 ученици от страната вече участват в играта  от старта на кампанията „Влез в час с данъците“ до момента. Страницата има над 12 000 посещения. През месец април служители на НАП стартиха часове в 53 средни училища в цялата страна, като в Хасково за данъците и осигуровките със сигурност знаят повече в 8 гимназии.

Образователният проект на приходната агенция „Влез в час с данъците“ тази година акцентира върху данъчни видео уроци. В сайта www.vlezvchas.bg познати и любими лица, като шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева,  журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, рапътър Wosh MC и други разказват по интересен начин за данъците и осигуровките в България. След всеки видео урок с тяхно участие, учениците, които са се регистрирали, могат да тестват придобитите знания и така да се състезават за 20 големи награди: дронове, електронни четци, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Първата награда – дрон бе спечелена в Пловдив, а втората – е-четец пристигна в Хасково.

 

 

Тази седмица до 22 май включително всеки ученик, който се е регистрирал на сайта www.vlezvchas.bg може да участва в следващия тест по данъци, който е на тема „Социалното осигуряване в България”. Участниците, решили теста, се надпреварват за камера за екстремни спортове.