Васил Ривов със сребро от Световна купа
Васил Ривов със сребро от Световна купа / Снимки: Карате клуб ВАДО-РЮ

639 състезатели от 34 държави от целия свят участваха на 8-мата Световна младежка купа от веригата КАРАТЕ 1 на Световната Карате Федерация, която се проведе в хърватския курорт УМАГ от 29 юни до 4 юли. В купата участва и Васил Ривов от Карате клуб ВАДО-РЮ. При кадетите (14-16 г.) в дисциплината кумите до 57 кг Васко завоюва среброто. Това е поредната успешна крачка в кариерата му.

Състезанието се предхождаше от тридневен семинар воден от инструктори на Световната Карате Федерация - десеткрaтния световен и европейски шампион и председател на комисията на атлетите на Световната федерация Давиде Бенетело (Италия) и многократния световен и европейски шампион и настоящ национален треньор на Сърбия Предрак Стоядинов.

Васил Ривов със сребро от Световна купа
netinfo

"Това е моето четвърто участие на Световна купа, готвех се за нея 4 месеца и бях подготвен за златото, но с всяка следваща година конкуренцията става все по-голяма. Нивото на състезателите е много изравнено и загуба на концентрация за част от секундата или грешка в стратегията може да коства победата. Макар и втори, съм много щастлив, защото доказах, че първото ми място през 2013 година и третото през 2012 на Световните купи не са случайни, а и така си попълних комплект от медали - златен, сребърен и бронзов." коментира Васил Ривов.