Васил Петров, Мания и Искрен Пецов с концерт за манастира Св. Мина
Васил Петров, Мания и Искрен Пецов с концерт за манастира Св. Мина / Община Димитровград
Васил Петров, "Мания" и Искрен Пецов с концерт за манастира "Св. Мина"
91422
Васил Петров, "Мания" и Искрен Пецов с концерт за манастира "Св. Мина"
  • Васил Петров, "Мания" и Искрен Пецов с концерт за манастира "Св. Мина"

С благотворителен концерт от 18 ч. днес в театъра „Апостол Карамитев“ набират средства за довършване на манастира "Св. Мина" в Димитровград. Инициативата е на дует „Мания“- димитровградчанките Даниела и Юлия. Каузата подкрепят Васил Петров и Искрен Пецов, балетите "TL Dance" и "Тангра", както и илюзионистът Теос Меджик, които ще се представят на сцената.

Васил Петров Мания и Искрен Пецов с концерт за манастира Св Мина
netinfo

10 лв. е стойността на поканите, които и днес през деня могат да бъдат закупени от офиса на фондация „Подари усмивка“ и църквата „Св. Димитър“.

Събраните средства ще подпомогнат довършването на покрива на манастирския комплекс в местността "Дурхана", където се намира и параклисът "Св. Мина". Изграждането му продължава вече 13 години заради липса на средства. От януари миналата година отец Георги Тодев търси начини недостроеният манастир да бъде покрит. 800 кв. м. не са довършени. Необходимите средства са над 30 000 лв. За набиране на средства тази вечер в димитровградския театър ще бъде поставена и дарителска урна.

Васил Петров Мания и Искрен Пецов с концерт за манастира Св Мина
netinfo

Кампанията за възстановяване на манастира „Св. Мина“ ще продължи и с други инициативи, както и с обявяване на банкова сметка за дарения, съобщават от църковното настоятелство и община Димитровград.

Чуйте още в приложения звуков файл.