Вадят СРС-та срещу братя, обвинени в сводничество
Вадят СРС-та срещу братя, обвинени в сводничество / netinfo

Забавена лекарска експертиза отложи за втори път делото за мярка за неотклонение срещу харманлийските братя Антон и Асен Руменови, от чийто дом в началото на годината полицията иззе над 100 000 лева. Срещу двамата прокуратурата е повдигнала обвинение и в склоняваме към проституция. Предполага се, че внушителната сума е придобита именно чрез тази дейност. В момента Руменови са с мярка за неотклонение - домашен арест, постановена от Районен съд-Харманли.

Състав на Окръжен съд постанови медицинска експертиза, която на днешното заседание трябваше да покаже дали здравословното състояние на братята позволява  задържането им в ареста. Оказа се обаче, че лекарите натоварени с нея д-р Димитър Павлов и д-р Снежана Балтаджиева не са готови с нея. Прокурорът по делото Павел Жеков заяви, че исканите от лекарите два часа за провеждане на обстоен преглед на Руменови са „ несериозен срок" и поиска отлагане на делото. Съдът прие това искане.

На утрешното заседание като доказателства по делото ще бъдат приети и материали събрани със специални разузнавателни средства. Съдът отхвърли довода на адвоката на Руменови, която заяви, че СРС-тата не трябва да бъдат приемани като доказателство по делото, тъй като са използвани преди повдигане на обвинение на двамата братя.