Вадят пачки от дюшеците на арестуваните митничари
Вадят пачки от дюшеците на арестуваните митничари / netinfo

Започнали са обиски на домовете на арестуваните служители от митническия пункт Капитан Андреево. До момента са проверени две къщи в Свиленград. От едната е иззет сейф с около 5 000 долара в него, а в другата къща са намерени 4 000 долара, скрити под дюшек. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който присъства на официалното откриване на транзитния център за бежанци в свиленградското село Пъстрогор.

Цветанов потвърди, че до момента са повдигнати обвинения на 8 митничари. При акцията са били отведени за разпит 32-ма служители, 10 от тях са от злополучната смяна. 10-имата са действали по следната схема: след края на смяната са събирали всички пари от подкупите, които са вземали и са си ги разпределяли поравно. Сумите са се брояли от двама човека от смяната, като те всеки ден са се сменяли на ротационен принцип, за да няма измами помежду им.

При акцията вчера са открити и иззети 15 000 лв. Ако се съди по тази сума, корумпираните митничари са си делили по около 1500 лв. на смяна.