В Малко градище биха и заплашваха с резачка баба и дядо (ВИДЕО)
В Малко градище биха и заплашваха с резачка баба и дядо (ВИДЕО) / netinfo

Възрастно семейство беше жестоко пребито от крадци в хасковското село Малко градище. Семейство Добреви са настанени в тежко състояние в травматологичното отделение на хасковската болница. Те още не могат да преживеят ужаса от нападението от мъже с маски на главите, които започнали зверски да ги бият, предава Нова телевизия.

Баба Мавруда и дядо Боню са с множество счупвания и рани. Едва са оживели, след като лежали около 8 часа в локвите кръв, преди да съберат сили да потърсят помощ от съседка.

Селото се прочу с частната си охрана. Преди почти година заради многото кражби и обири на необитаеми къщи, в село Малко градище инициативен комитет реши да плаща на частна фирма да ги пази. Служителите й имаха задължението да обикалят улиците и да пазят хората от набези.

Месеци по-късно обаче охранителите бяха простреляни, след като изгонили пиян мъж от селската кръчма.  За услугата на частната фирма те плащаха по 5 лева за обитаема къща и 10 лева за необитаема на месец. До преди няколко месеца. През юни охраната е прекратена, защото много малко хора били съгласни да плащат.

Съседите на възрастното семейство разказаха, че след случилото се не спят и ги е страх, че крадците могат да дойдат пак. Хората разказаха още, че и друг път е имало кражби, но такова нападение досега не е имало.

„Когато имаше охранители, хората бяха по-спокойни. От четири месеца няма охрана”, каза кметът на селото Татяна Топалова.

Полицията работи по разкриване на нападателите, които засега остават неизвестни.

Повече по темата гледайте във видеото