Намериха стоки менте за 60 бона на Златните
Намериха стоки менте за 60 бона на Златните / mitnici.eu
По искане на Районна прокуратура-Харманли съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за двама турци на 56 и 37 години. Те са привлечени като обвиняеми за това, че като извършители в съучастие, без съгласието на притежателите на изключителните права на търговски марки, ги използвали без правно основание в търговска дейност. Целта им била да пуснат ментета на пазара. Стойността на стоката е 1 607 573 лева.
 
Установено, че на 25 юли 2018 г., двамата обвиняеми били водачи на автобус, марка „Мерцедес“, който превозвал пътници по линията Истанбул-Букурещ. Те влезли в България през ГКПП-Капитан Андреево. На паркинг, на разклона за с. Бисер била извършена полицейска проверка на автобуса, като в багажниците били открити различни видове стоки с логото на 20 световноизвестни търговски марки - тениски, портмонета, шапки, спортни екипи, футболни комплекти, маратонки, колани, чехли, потници, футболни топки, панталони, детски спортни екипи, мъжки и дамски чанти и др.
 
Турските граждани обяснили, че стоката била натоварена в автобуса от двама украинци, които не познавали, малко след като влезли в България, и трябвало да я оставят на паркинг край Русе.
 
Определението на Районен съд-Харманли може да се обжалва пред Окръжен съд-Хасково.