В Димитровград представиха програма за спорт в детските градини
В Димитровград представиха програма за спорт в детските градини / DarikNews

Най-новия проект на министерството на физическото възпитание "Спорт за децата в свободно време" представи днес пред ръководителите на клубове от Димитровград главният експерт на МФВС за региона Силвия Тенчева. Програмата е насочена към най-малките и одобрените проекти ще се осъществяват в детските градини, като за целта е необходимо от спортните клубове да сключат партньорски споразумения. До 30 август е срокът за депозиране на разработките, а максималната сума е 10 000 лв. за клуб. Необходимо е в сметките си той да има в наличност 10 на сто от сумата, за която кандидатства. Община Димитровград е единствена в областта, която подпомага разработките и осигурява тези средства, подчерта Силвия Тенчева.

Одобрените проекти ще стартират от ноември и са с продължителност 6 месеца. 40 на сто от сумата е за хонорари на треньорите, които могат да водят до 3 групи от по 12 деца. 30-минутни занятия 2 пъти седмично предвижда още програмата.

Останалите средства  са за дълготрайни материални активи, които обаче не трябва да са на стойност над 500 лв. и след финала на проекта ще останат за детските градини, където на място ще се водят спортните занятия, обясни още Силвия Тенчева.

В Димитровград представиха програма за спорт в детските градини
netinfo

Следващата седмица да организира още една подобна среща, но с участието и на директорки на детски градини, за да бъдат те също запознати с програмата "Спорт за децата в свободно време" и условията по нея, се ангажира кметът Иво Димов.

Да се подготвят с проектите по най-добрия начин, за да се създадат възможно най-качествените условия за спорт на децата и да бъдат обхванати максимален брой възпитаници на детските заведения, препоръча той.