В Димитровград пак пръскат срещу комари
В Димитровград пак пръскат срещу комари / DarikNews, архив

Вторият етап от дезинсекцията срещу имаго на комари и ларвите им по улични дървета, храсти и зелени площи започва в Димитровград от тази вечер и ще продължи по график и утре. Късно тази нощ ще бъдат обработени площите в кв. „Раковски “, кв. „Каменец, кв. „Простор” „кв. „Славянски”,  стадион „Миньор”, стадион „Химик”, в централната градска част, по бул. „Г. С. Раковски “ , бул. „България “, бул. „Димитър Благоев, парк „Марица”, парк „П. Пенев“, парк „Вапцаров”, двора на МБАЛ „Св. Екатерина”, кв. „Марийно”, кв. „Черноконево и др., информират от общинската администрация.

За утре по график са предвидени: парковата площ в кв.44- градина „Болницата”, улични дървета, храсти и зелени площи на ул. „Първи май”, ул. „Оборище”, бул. „Хр.Ботев”, ул.„Бузлуджа”, ул. „Ем. Станев”, бул. „Никола Вапцаров”, кв. „Черноконево”, парк ”Черноконево”, езерна група в източната част на парк „Пеньо Пенев”, влажни биотопи по Юрт дере и канали до р.Марица, канали и влажни зони в кв. „Марийно” и кв. „Черноконево”, дворове на детски градини и учебни заведения и др.

Четирикратна дезинсекция на зелени площи срещу имаго на комари и двукратна дезинсекция на влажни биотопи срещу ларви на комари са планирани за това лято, припомнят от община Димитровград. Изпълнител е пловдивска фирма, а използваните от нея препарати са с 24-часов карантинен срок. При неблагоприятни метереологични условия днес и утре- дъжд или силен вятър, е възможно обявеният график да бъде променен, предупреждават от администрацията.