В Димитровград пак декорират общината с 32-метров трикольор
В Димитровград пак декорират общината с 32-метров трикольор / DarikNews
В Димитровград пак декорират общината с 32-метров трикольор
62119
В Димитровград пак декорират общината с 32-метров трикольор
  • В Димитровград пак декорират общината с 32-метров трикольор

 

С церемония по тържествено издигане на националното знаме започват в 10 ч. днес честванията за националния празник 3 март в Димитровград. За втора поредна година 32-метров трикольор украси 14-етажното кметство по повод Деня на свободата. Силният вятър в навечерието му миналата година скъса знамето и то бе прибрано около час преди официалното тържество. Възстановено и подсилено, за днешния трети март то отново декорира тематично фасадата. На централния площад България ще бъдат и знаменни групи и възпитаници на всички училища, както официални гости, към които общинската управа кани да се присъединят и всички граждани.

По традиция с шествие множеството ще се отправи към паметната плоча на освободителите в парка пред градската библиотека, където ще е поклонението и поднасянето на венци и цветя.

За 10:40 ч. на откритата сцена до паметника с трите музи е предвиден тематичен празничен концерт, част от който ще е и премиерната изява на представителния градски хор. Той бе сформиран към детския и младежки център и негов ръководител е Емилия Тодорова, която води и детското вокално студио „Таралежите”. Още за третомартенските тържества в Димитровград днес чуйте в звуковия файл от секретаря на общината Венета Стоименова.