В Димитровград избират най-автентична и оригинална сурвачка
В Димитровград избират най-автентична и оригинална сурвачка / Дарик радио, Хасково, Архив

Над 130 са предадените в Историческия музей на Димитровград сурвачки за общинския ученически конкурс. В 17 ч. вчера изтече срокът по него. В 10 ч. днес в музея заседава комисията с председател директорът му Елена Георгиева, която ще определи най-автентичните и най-оригинални сурвачки в двете възрастови групи.

Победителите ще бъдат наградени в 15 ч. утре във фоайето на музея, където с конкурсните сурвачки ще бъде подредена изложба.

На 17 декември, по време на Коледната трапеза на централния площад в Димитровград, те ще бъдат разпродадени с благотворителна цел, припомнят организаторите на конкурса от община Димитровград, историческия музей и Детски и младежки център.

Миналата година сурвачките за конкурса бяха 103, а през 2014 г.- 175. Голямата награда на кмета за 2015 г. бе за петокласничката от ПМГ „Иван Вазов” Никол Тихомирова. Специалните отличия получиха Клубът по етнография ”Знакът на българина” при Младежкия център с ръководител Ванина Костова, както и Ателие „Арт фантазия” с ръководител Вирджиния Минчева от ОУ„Св. Св. Кирил и Методий”, кв. Черноконево.