В Димитровград благотворителен концерт за Наско, който от 14 г. е в будна кома
В Димитровград благотворителен концерт за Наско, който от 14 г. е в будна кома / DarikNews, архив

С благотворителен концерт „Нека да не бъдем безразлични" от 19.00 ч. днес в спортна зала "Младост" в Димитровград събират пари за лечението на вече 21-годишния Наско, който от 1998 г. е в будна кома. Организатори са гражданско сдружение "Сила", които са се свързали и с майката на момчето, което като първокласник бе блъснато от лек автомобил на пешеходна пътека до училището Бистра Михайловска.

Инициативата е подкрепена и от кмета на Димитровград Иво Димов, като общината осигурява безвъзмездно ползването на спортната зала. В подкрепа на каузата днес там ще пеят: Яница, Симона, Жоро Рапа и Дичо от Д-2, ще се представят ансамбъл „Тракия" и денс център „Галаксико". Минимум 4 лв. е цената на билета, като желаещите могат да дарят и повече, уточняват организаторите.

След организирана от община Димитровград кампания в помощ на Наско през 2008/2009 г., той започна лечение в московска клиника с присаждане на стволови клетки, което до момента дава добър резултат, разказа майката Бистра Бихайловска. При първото посещение там са извлечени 20 дози, като до момента са му поставени само 6, а е необходимо процедурите да продължат, каквато е и целта на благотворителния концерт днес.