Уволниха инспектора, уличен в рекет от клипа на турски тираджия
Уволниха инспектора, уличен в рекет от клипа на турски тираджия / Darik News, архив
Уволниха инспектора, уличен в рекет от клипа на турски тираджия
80281
Уволниха инспектора, уличен в рекет от клипа на турски тираджия
  • Уволниха инспектора, уличен в рекет от клипа на турски тираджия

Директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов освободи днес инспектора, уличен в рекет на турски тираджия от клип, който шофьорът е заснел. От вчера клипът се споделя в социалната мрежа.

В понеделник вечерта в ИА „Автомобилна администрация" е постъпил сигнал, придружен с видео запис, от който е видно, че инспекторът от областен отдел „Автомобилна администрация" - Хасково Петър Василев извършва нерегламентирани действия при проверка на товарен автомобил. При последвалата проверка е установено още, че служителят е нарушил и вътрешните правила за контролната дейност, според които всичките проверки на пътя трябва да се извършват в обхвата на камерите за видеонаблюдение, монтирана в служебните автомобили на агенцията, се казва в съобщение от ИА „Автомобилна администрация".

Назначена е и проверка в областния отдел „Автомобилна администрация" - Хасково, като всички служители, отговарящи за пътния контрол са временно отстранени от тази дейност до приключване на проверката, като на тяхно място са осигурени други екипи.

Обвиненият за рекет вече бивш инспектор от ДАИ-Хасково Петър Василев не отрича, че в заснетия от турски тираджия клип е той, но твърди, че това не е неговият глас, коментира началникът на службата в Хасково Виолета Стоянова, след телефонен разговор с него.