Уволниха д-р Близнаков
Уволниха д-р Близнаков / netinfo
Уволниха Близнаков
65046
Уволниха Близнаков
Уволниха Близнаков
Уволниха Близнаков
Уволниха Близнаков
  • Уволниха Близнаков
  • Уволниха Близнаков
  • Уволниха Близнаков
  • Уволниха Близнаков

Министерството на здравеопазването уволни днес изпълнителния директор на Хасковската многопрофилна болница д-р Славчо Близнаков. Мотиви за уволнението не са посочени, поне Близнаков не знаеше за такива след среща с министерски представител. В момента се провежда събрание на акционерите на болницата, което обаче бе прекъснато от разгневени медици.

Това е един политически преврат! Политическа поръчка, която се изпълнява за пореден път за нашата болница и болница, която от 30-то място стигна на пето място в страната, наново трябва да стигне на 30-о, за да се разбере, че трябва да престанат с тези политически преврати. Хората са събрани тука, възмутени от това, което се извършва задкулисно, както обикновено, когато комунистите вземат властта и това е подло и гадно. Затуй ние сега ще стачкуваме, е реакцията на регионалният секретар на КТ „Подкрепа”, секретар на синдикалната организация в хасковската болница и началник на спешното й отделение д-р Димитър Кючуков. Чуйте го в звуковия файл.

Уволниха др Близнаков
netinfo

Това, което става днеска, е грозно и недопустимо! Крайно време е да спрат политическите назначение и намеси в здравеопазването, категорична бе д-р Мария Боспатчиева- лекар в болницата и бивш управител на общинската в Димитровград. Д-р Близнаков е прекалено добър мениджър, за да бъде жертван по този начин. За мен е алогична тази смяна. Мисля, че всички ще загубят от нея- и пациенти и министерство. С един директор си отиват всички връзки, които той е създал, цялата конструкция на болницата, която той е създал, както рухна в Димитровград, защото мениджмънтът е и доверие, категорична бе тя. Чуйте в звуковия файл.

С аплодисменти бе посрещнат от колегите си медици д-р Славчо Близнаков. Аз съм направил каквото съм можал, другите да направят повече, каза той. Чуйте го, както и звукова картина, в приложения файл. Сирените на линейки озвучиха протеста на лекари от хасковската болница.

Искаме си директора, категорични бяха те и пред представителя на здравното министерство, който ги укори, че прекъсват заседанието. Звукова картина чуйте в приложения файл.