УС на НСОРБ заседава в Димитровград
УС на НСОРБ заседава в Димитровград / DarikNews, Архив

Последното за тази година заседание на УС на НСОРБ ще се проведе днес в Димитровград. Предварителният им дневен ред включва 11 точки, сред които и актуални проблеми на общините от региона, както и изработването на график за заседанията на управителният съвет през 2014 г. Ще бъдат представени резултатите от отстояване позициите на общините по проекта на ЗДБРБ и дейности на НСОРБ за подкрепа на общините по подготовка на общинските бюджети за 2014 г.

Предложение за подпомагане на общински болници в отдалечени и рискови райони през 2014 г. ще разгледат кметовете. Те ще коментират и позициите на НСОРБ по предложения за изменение на  административнопроцесуалния кодекс, закона за кадастъра и имотния регистър, закона за движение. Рамка за позиция на представителите на сдружението в работната група за децентрализация на национална програма „Асистенти на хора с увреждания” е включена също в дневния ред. Предстои отчет за дейността на делегациите в Комитета на регионите на ЕС и в Конгреса на местните и регионални власти в Европа и за участие в извънредното заседание на Политическия комитет на СЕОР, както и информация за изпълнението на големите проекти на сдружението и за проведените заседания на КН на НСРР, оперативните програми и ПРСР.

В 14.30 ч., в залата на 2-я етаж в общинската администрация на Димитровград участниците в последното за 2013 г. заседание на УС на НСОРБ ще дадат пресконференция.