Удължават срока за декларации на безработните
Удължават срока за декларации на безработните / netinfo

До 30 юни се удължава срокът за подаване на декларация Образец 7 за лицата, които към края на миналата година вече са се осигурявали за своя сметка, съобщиха от хасковския офис на НАП. Такива са предимно трайно безработните, които не получават обезщетения от Бюрата по труда, домакините и студентите над 26 години. В случай че задължението за дадено лице да се осигурява само възникне в бъдеще, то ще трябва да подаде декларация Образец 7 до края на месеца, следващ месеца, в който е започнал да се осигурява за своя сметка.

Декларация Образец 7 се подава еднократно в Офисите на НАП по постоянен адрес. Формулярът може да се разпечата и от електронната страница на НАП www.nap.bg . Също така може да се изпрати и като писмо с обратна разписка до адреса на НАП в Хасково - пл. "Свобода" № 2.

До тази сутрин 8202 души от областта са декларирали в хасковския офис на НАП, че се осигуряват за своя сметка.

Задължението за подаване на декларация Образец 7 не се отнася за регистрираните като самоосигуряващи се - едноличните търговци, собствениците или съдружниците в търговски дружества, регистрирани като упражняващи свободна професия или занаятчийска дейност, земеделските и тютюнопроизводителите.