ОУ "Св. св. Кирил и Методий", Димитровград
ОУ "Св. св. Кирил и Методий", Димитровград / Дарик радио, Хасково
Училищен директор ударил петокласник в час
97410
Училищен директор ударил петокласник в час
  • Училищен директор ударил петокласник в час
Пореден случай на агресия в училище- директор ударил петокласник в час, който закъснял и нарушил реда в клас. Случаят е в димитровградското обединено училище „Св. св. Кирил и Методий“, а 12-годишното момче е със специални образователни потребности и настанено в приемно семейство. Сигналът днес е изпратен и до Районната прокуратура, която започва проверка.

ОУ "Св. св. Кирил и Методий", Димитровград
Дарик радио, Хасково

Днес в димитровградската социална дирекция случаят събра мултидисциплинарна среща, с участието на РУО-Хасково, общината, детската педагогическа стая и „Закрила на детето“. След нея директорът Милко Милков не скри, че преди ден в час по математика след голямото междучасие ударил шамар зад врата на момчето, което закъсняло и нарушило реда в клас. Милков, който е педагог с 38-годишен стаж,  не отрече и, че е превишил правата си, но бе категоричен, че шамарът му не е нанесъл увреждане на момчето. Виновен съм, че го докоснах, но това, което съм направил бе, за да си свърша качествено работата, каза още той.

Момчето
Дарик радио, Хасково

Ученици от класа разказаха, че във въпросния ден и час директорът ударил на момчето два шамара по лицето и един по гърба. Деца от училището споделиха, че подобни ситуации и с други деца, „които не слушат“, е имало и друг път.  

ОУ "Св. св. Кирил и Методий", Димитровград
Дарик радио, Хасково

Момчето е настанено в приемно семейство от септември 2016 г. След училище в този ден приемната майка Ана Станчева видяла, че окото му е зачервено и попитала какво се е случило, а след като то разказало, че директорът го е ударил, потърсила отдел „Закрила на детето“. Било прегледано от личния лекар и офталмолог, който предписал капки. Днес  то е освидетелствано и от съдебен лекар.

Ана Станчева и Стефка Ангелова
Дарик радио, Хасково

Биологичната майка Стефка Ангелова, която на 36 години има 7 деца, редовно поддържа контакт със сина си. Тя твърди, че е загрижена за него и иска да си го върне. Никой няма право да ми бие детето, категорична бе тя на срещата в социалната дирекция.

ОУ "Св. св. Кирил и Методий", Димитровград
Дарик радио, Хасково

Директорът й Жанета Желева коментира, че вярват на децата от класа, които по-рано днес при проверката от отдел „Закрила на детето“ в училището единодушно посочили, че директорът е ударил съученика им, който закъснял за часа.

Димитровград, Милко Милков
Архив

Училищният директор Милко Милков след срещата също коментира: „В крайна сметка това, което се случи, е нещо много хубаво, защото на тази среща се взе решение как да се процедира с такива ученици, които се държат като луди, тъй като законът не го е уредил- да го закарат на клиничен психолог, където да получат съответното медикаментозно лечение.“

143 са учениците в училище „Св. Св. Кирил и Методий“ на димитровградския кв. Черноконево, което е единственото със статут на обединено в общината. Преди да стане директор там, Милко Милков е работил, като социален работник в димитровградския отдел "Закрила на детето". Педагози от училището разказаха, че действително се работи трудно с децата там, които са предимно от ромски етнос, но Милков полагал много усилия, за да посещават часовете и да се образоват.