Ученици направиха филм по повод патронния си празник
Ученици направиха филм по повод патронния си празник / netinfo

Филм „Любен Каравелов – непознатият и съвременният” направиха по повод патронния празник, който СОУ „Любен Каравелов” в Димитровград отбелязва днес, клубовете „Млад журналист” и „Аз, фотографът”. В първия участват 7 ученици, във втория- 11, водени от главния учител Живко Русев.

Филмът е посветен на патронния празник, който тържествено честваме днес, разказа той. Целта ни е да покажем по нов начин училищнияят живот в СОУ „Любен Каравелов” и да способстваме за преоткриване личността на „първия голям европеец на Възрожденска България” – Любен Каравелов, коментира още Живко Русев.

Ученици направиха филм по повод патронния си празник
netinfo

Първата си изложба откриха снощи в зала „Асен Крайшников” на Клуба на дейците на културата възпитаниците на „Аз, фотографът”. 40 снимки са подбрали от над 600 фотоса преподавателят им Живко Русев и председателят на клуба Инко Бургелов, който е председател и на Обществото на фотографите в него. Да продължат да търсят красивото, пожела той.

Ученици направиха филм по повод патронния си празник
netinfo

Втората изложба на клуб „Аз, фотографът” е планирана за 22 юни. Тогава със снимките да бъде организиран благотворителен търг, като със събраните средства се подпомогне организирането на 55-годишнината на СОУ „Любен Каравелов” догодина, е идеята на главния учител Живко Русев.